SCOTTIEGO: PREGUNTES FREQÜENTS

1. A QUI PUC DIRIGIR-ME SI TINC PROBLEMES TÈCNICS?
2. ON PUC COMPRAR EL JOC DE SCOTTIE GO!
3. L’APLICACIÓ DE SCOTTIE GO!
4. COMPTES I LLICÈNCIES
5. LA CÀMERA I COM ESCANEJAR ELS PROGRAMES
6. COM UTILITZAR EL JOC DE SCOTTIE GO!
7. LES FITES DEL JOC DE TAULA
8. QUEIXES
9. INFORMACIÓ DE CONTACTE

1. SOBRE SCOTTIE GO!

Scottie Go! és un joc educatiu innovador i híbrid que farà que et diverteixis aprenent, ja que combina el món real amb la dimensió virtual. El joc està format per dos elements: una aplicació i una sèrie de fitxes de cartró que s’utilitzen per escriure els programes que, més tard, escanejarem mitjançant un dispositiu mòbil o una càmera web. Scottie Go! està pensat per a nens i nenes d’un ventall d’edat ampli i proposa prop d’un centenar de tasques de dificultat progressiva per a les que s’hauran d’escriure algorismes simples, i d’altres més complexes, mentre un es familiaritza amb els conceptes bàsics del món de la programació.

L’ARGUMENT DE SCOTTIE GO!

L’objectiu del joc és ajudar un simpàtic extraterrestre anomenat Scottie. La seva nau ha patit un problema tècnic i s’ha estavellat contra la Terra. Programant els seus moviments, l’ajudarem a recopilar les peces que necessita per reparar la nau i tornar-se’n cap a casa.

QUINES HABILITATS I COMPETÈNCIES DESENVOLUPARÉ JUGANT A SCOTTIE GO!?

Habilitats personals:

 • concentració
 • planificació
 • una millor orientació espacial
 • l’habilitat de diferenciar la dreta de l’esquerra en un breu espai de temps
 • treball en equip i comunicació

Competència matemàtica i digital:

 • millorar el raonament analític
 • realitzar càlculs matemàtics simples: suma, multiplicació i divisió
 • escriure, comprendre i interpretar algorismes
 • escriure, comprendre i interpretar seqüències d’ordres
 • comprendre les nocions de nombre i dígit
 • comprendre alguns conceptes bàsics del món de la programació, com són els paràmetres, els bucles, els bucles niats, les variables, les expressions condicionals, les funcions, etc.
 • comprendre un sistema coordinat (interpretar vectors simples)
ALTRES VERSIONS: SCOTTIE GO! FITXES MAGNÈTIQUES

Gràcies a Scottie Go! Fitxes magnètiques, els docents podran presentar als seus alumnes els conceptes bàsics de la programació. Aquesta versió inclou 47 fitxes magnètiques d’una mida més gran que podran utilitzar-se per il·lustrar com s’ha d’escriure un algorisme o què és un paràmetre, un bucle o un bucle niat. Amb aquesta versió, és possible obtenir les solucions de les primeres 24 tasques de Scottie Go! Edu. Scottie Go! Fitxes magnètiques és compatible amb l’aplicació de Scottie Go! Edu.

PUC EMPRAR DIFERENTS VERSIONS DE SCOTTIE GO! AMB INDEPENDÈNCIA LES UNES DE LES ALTRES?

Sí. Cada versió educativa de Scottie Go! és compatible amb la mateixa aplicació de Scottie Go! Edu. Cada versió del joc és un recurs educatiu independent.


2. ON PUC COMPRAR EL JOC DE SCOTTIE GO!

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tú per informar-te.


3. L’APLICACIÓ DE SCOTTIE GO! EDU
ON PUC DESCARREGAR-ME L’APLICACIÓ DE SCOTTIE GO! EDU?

Pots descarregar-te l’app directament al nostre lloc web o a la botiga associada al teu dispositiu mòbil.

 • Al nostre lloc web Scottie Go! Edu.
 • A la botiga associada al teu dispositiu mòbil: Google Play o Apple. Tria la versió Scottie Go! Edu.

NOTA: En el cas que el teu ordinador faci servir Windows 7 o un sistema operatiu superior, descarrega l’arxiu d’instal·lació de la nostra aplicació aquí.

Per descarregar la nostra app, hauràs de tenir un compte d’usuari a la botiga associada al teu dispositiu mòbil.

LA LLICÈNCIA

Sense inserir el número de llicència, podràs gaudir d’una versió de prova de la nostra aplicació durant 3 dies i resoldre les quatre primeres tasques del primer mòdul.

El número de llicència el trobaràs en un full a part dins la caixa del joc de taula de Scottie Go! Edu. Per inserir-lo, només has d’obrir l’aplicació o polsar el botó que representa una clau si ja l’estàs utilitzant.

HAIG DE TENIR ACCÉS A INTERNET PER PODER UTILITZAR L’APLICACIÓ AMB LES FITXES DE SCOTTIE GO!?

L’aplicació funciona sense connexió. Només hauràs de connectar-te a Internet per instal·lar-la o per activar el codi de la llicència.


4. COMPTES I LLICÈNCIES
EN QUANTS DISPOSITIUS PUC UTILITZAR EL JOC?

És possible instal·lar la versió educativa (Scottie Go! Edu) en tres dispositius.

QUANTS COMPTES D’USUARI PUC CREAR?

Prop d’una vintena, tot i que dependrà de la memòria que tingui el teu dispositiu.

SI HE PERDUT O SE M’HA ESPATLLAT UN DELS DISPOSITIUS ON TENIA INSTAL·LAT I ACTIU EL JOC, COM PUC RESTABLIR LA LLICÈNCIA?

Si et passa això, només has d’instal·lar el joc en un altre dispositiu i tornar a registrar-te introduint el número de llicència. Pots reinstal·lar la llicència tantes vegades com calgui, sempre que no superis el nombre de dispositius que utilitzen el mateix codi de llicència.

QUÈ PASSA SI SUPERO EL LÍMIT DE DISPOSITIUS EN QUÈ ESTÀ INSTAL·LAT EL JOC AMB LA MATEIXA LLICÈNCIA?

Si superes el nombre d’instal·lacions permeses, la primera aplicació en la que et vas registrar es desactivarà automàticament.

QUÈ PASSA SI ESBORRO UN COMPTE D’USUARI?

Perdràs tota la informació i el teu nivell de progrés (estem treballant perquè sigui possible “heretar” un compte). De totes maneres, encara que esborris el teu compte d’usuari, no cal que tornis a començar des del principi; podràs continuar des del mòdul que vulguis.

COM PUC COMENÇAR A JUGAR PEL MÒDUL QUE JO VULGUI?

Crea un nou compte d’usuari, selecciona’l i tria el mòdul pel qual vols començar a jugar.

ÉS POSSIBLE DESBLOQUEJAR TOTS ELS NIVELLS DE JOC I ANAR CANVIANT D’UN JUGADOR A L’ALTRE EN LA VERSIÓ EDUCATIVA?

Sí, això és possible amb un compte especial de docent. Trobaràs el codi per desbloquejar aquest compte a la Guia per a docents.

Com crear un compte de docent pas a pas:

 • 1. Tria l’opció Jugador
 • 2. Nou jugador
 • 3. IInsereix el codi: Teacher_13_cps#
 • 4. Accepta

Un nou compte anomenat Docent s’afegirà als que ja tenies. En seleccionar-lo, tindràs accés a tots el mòduls i totes les tasques.


5. LA CÀMERA I COM ESCANEJAR ELS PROGRAMES
QUÈ FAIG SI QUAN PROVO D’ESCANEJAR LES FITXES, L’APLICACIÓ NO LES RECONEIX O NOMÉS EN LLEGEIX UNES QUANTES?

L’aplicació compta amb dues opcions per escanejar les fitxes:

1. La càmera de vídeo (situada al cantó superior dret de la pantalla en el mode d’escaneig). És l’opció per defecte per escanejar i enregistrar les fitxes, tot i que és possible canviar d’opció en qualsevol moment per tal de millorar-ne els resultats.

2. La càmera de fotos

Si tries l’opció de la càmera de vídeo, només cal passar el dispositiu per damunt de les fitxes que vols escanejar, no gaire separat, i a continuació comprovar la precisió de la gravació.

Alguns consells addicionals:

 • Prova a moure el teu dispositiu amunt i avall; això ajudarà a què la càmera enfoqui millor.
 • Juga en un espai ben il·luminat.
 • Utilitza sempre la càmera principal del teu dispositiu, ja que és la de millor qualitat. Sol coincidir a més amb la càmera de la part posterior.
 • El tauler on es col·loquen les fitxes té dos costats: un de blanc i un altre de gris. Opta pel costat blanc quan no tinguis una bona il·luminació i pel costat gris, en espais amb molta llum.
 • Comprova que el teu dispositiu té prou memòria perquè l’aplicació de Scottie Go! Edu funcioni sense problemes.

Si el teu dispositiu és Android i l’aplicació només reconeix algunes de les fitxes en escanejar-les, prova de calibrar la càmera. Vés als Ajustaments del menú principal, selecciona Calibrar la càmera i segueix les instruccions que apareixeran a la pantalla.

QUÈ FAIG SI EN ESCANEJAR EL PROGRAMA, NO EM CABEN TOTES LES FITXES DEL TAULER A LA PANTALLA DE LA CÀMERA?

A mida que vagis avançant, augmentarà el nivell de dificultat del joc, així com el nombre de fitxes que hauràs d’utilitzar per resoldre les tasques. Quan arribi aquest moment, és important que optis per emprar la càmera de vídeo per escanejar els programes. Passa la lent de la càmera de forma lenta i intuïtiva per damunt de totes les fitxes. Quan acabis, comprova a la pantalla del dispositiu que ha cabut tot el programa i executa’l.

En arribar a les tasques finals del joc, hauràs de fer servir les funcions. Comença sempre per escriure i escanejar les funcions (A, B i C) i després escriu, escaneja i executa el programa des del qual les cridarem. Podràs utilitzar un màxim de tres funcions per tasca i un sol programa en el que inserir-les.

COM PUC JUGAR A SCOTTIE GO! AMB UN ORDINADOR DE TAULA O UN PORTÀTIL?
 • Hauràs de connectar una càmera web amb enfocament automàtic i una resolució mínima de 2 megapíxels. També necessitaràs Windows 7 o superior.
 • Els models i la configuració de les càmeres web varien molt; és per això que et recomanem provar-la abans de comprar-la.
 • Una solució ideal seria utilitzar ordinadors amb pantalla extraïble, els anomenats convertibles 2 en 1.
 • No et recomanem fer servir la càmera que porta el portàtil de sèrie, ja que hauries de donar-li la volta a l’ordinador i et seria complicat comprovar si has escanejat bé el programa.
L’APLICACIÓ NO RECONEIX LA CÀMERA O LA PANTALLA ES TORNA NEGRA

Pot passar que alguns dispositius antics no admetin la nova actualització del joc i, per això, hem preparat versions i drivers alternatius per a aquests casos. Si us plau, posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant el següent formulari.

QUÈ FAIG SI EM SURT UN MISSATGE DIENT QUE LES FITXES ESCANEJADES PERTANYEN A UNA ALTRA VERSIÓ DEL JOC QUE NO ÉS COMPATIBLE AMB L’APLICACIÓ QUE FAIG SERVIR?
 • Torna a escanejar el programa o reinicia l’aplicació. Si no es resol el problema, reinstal·la l’aplicació. Assegura’t de triar l’opció correcta: Scottie Go! Edu.
 • Comprova que hi hagi alguna cosa escrita al revers de les fitxes. A la versió educativa, apareixerà el mot EDU al revers de totes i cadascuna de les fitxes.
 • Potser estàs escanejant sense voler algunes fitxes que hi ha pel tauler i que no pertanyen al programa que has creat.

6. COM UTILITZAR EL JOC DE SCOTTIE GO!
AMB QUINA EDAT ES POT COMENÇAR A JUGAR A SCOTTIE GO!?

Gràcies als seus missatges descriptius i les seves il·lustracions, podran jugar al joc tant els nens i nenes que sàpiguen llegir com aquells que encara no. Amb 4 o 5 anys ja seran capaços de reconèixer algunes ordres simples, com Inici, Gira a l’esquerra, etc. El nostre consell és que un adult ajudi els menuts de la casa en els primers nivells del joc.

Scottie Go! Edu és perfecte per a l’alumnat de primària.

QUIN ÉS EL NOMBRE IDEAL DE JUGADORS?

S’hi pot jugar de forma individual o per equips. La nostra recomanació és jugar-hi en parelles. D’aquesta manera, els nens i nenes podran millorar no només els seus coneixements sobre programació i algorismes, sinó també les seves habilitats comunicatives en favor de la cooperació.

QUANTS DISPOSITIUS MÒBILS S’HAURIEN DE FER SERVIR PER ESCANEJAR ELS PROGRAMES?

El nombre òptim de dispositius per escanejar les fitxes dependrà d’on i com es jugui a Scottie Go!.

A casa: un sol dispositiu (sia tauleta, telèfon intel·ligent o ordinador amb càmera web).

A l’escola: al menys un dispositiu per classe (entre 5 i 10 exemplars del joc com a mínim).

A centres cívics, biblioteques, ludoteques, classes particulars, etc.: un dispositiu per exemplar del joc.

Jugar-hi a l’escola amb un sol dispositiu per classe és possible organitzant els nens i nenes en equips. Amb l’ajuda d’un projector, el docent mostrarà en una pantalla o pissarra interactiva els objectius i les instruccions de Scottie Go!. D’aquesta manera, l’alumnat que participi en la lliçó podrà llegir els missatges de l’aplicació i escriure, tot seguit, els programes necessaris amb el seu paquet de fitxes. Per últim, podran comprovar la seva proposta de solució mitjançant el dispositiu mòbil i les targetes de progrés que els haurà lliurat el seu professor o professora.


7. LES FITES DEL JOC DE TAULA
NO TROBO LA FITXA D’INICI O FI DINS LA CAIXA.

Potser ha lliscat del seu compartiment i està amagada entre l’embolcall de paper i la safata de plàstic que porta la capsa.


8. QUEIXES

Si tens alguna queixa pel que fa al producte, inclòs el joc de taula, planteja-nos-la durant els 12 mesos posteriors a la data de compra. No oblidis facilitar-nos una explicació detallada, la descripció de la teva queixa i un comprovant de compra.

La llicència és un component més del joc i, per tant, se li aplicaran les mateixes condicions que a la resta d’elements. Si perds el número de llicència, podrem generar-te un de nou presentant el rebut o la factura en un termini de 12 mesos des que vas comprar el joc.


9. INFORMACIÓ DE CONTACTE

Si no has trobat la resposta a la teva pregunta en aquesta pàgina, si us plau omple el formulari de contacte.